به راحتی آب خوردن ماست تهیه کنید.

غذاهی متنوع ایرانی معمولا  با برخی چاشنی ها همراه هستند.چاشنی هایی که گاها بعنوان تزیین غذا یا با غذا سرو میشوند ویا درکنار غذا سرسفره ایرانی چیدمان میشوند.بعنوان مثال آش رشته غذای محبوبیست که معمولا با نعناداغ وکشک میل میشود،

 

 

 

آش تزیین شده با نعناداغ،کشک وپیاز داغ وحبوبات

 

 

 

ویا آبگوشت معمولا با ترشی لیته وپیاز وسبزی خوردن همراه است.

 

آبگوشت ایرونی

 

اما آنچه معمولا همراه غذاهای پلویی ایرانیست معمولا ماست است.ماست در کنار  انواع سالادها وترشیجات یک پکیج کامل چیدمان غذایی را ممکن میسازد.

 

 

پلو خورشت بهمراه سبزی خوردن،سالاد شیرازی،وماست ونعنا

 

کدبانوهای ایرانی معمولا درکنا رطبخ غذای سالم وخوشمزه درمنزل بدنبال تهیه خانگی سالادها ، انواع ترشیجات,وانواع ماست ها نیز میباشندتا درعین اطمینان از سلامت غذا به اقتصاد خانواده نیز کمک کنند.

تهیه ماست درمنزل اصلا نیاز به تخصص ومهارت ویا ابزار خاصی ندارد.بعنوان کسی که به کرات توانسته ام از شیرهایی با مارک های مختلف ویا درصد چربیهای مختلف ،ماست های مختلف خانگی تهیه کنم،دستور تهیه ای دراختیارتان قرار خواهم داد که براحتی آبخوردن درمنزل ماست تهیه کنید.

درابتدا احتیاج به داشتن برخی مواداولیه دارید.

شیر پاکتی پاستوریزه 2بسته یاحدود 2لیترشیر کیلویی

ماست تازه یک پیاله متوسط

روش تهیه:شیرهای پاکتی را درظرفی قابل گرم کردن،خالی کرده،شیرها را جوشانده ویابه دمای نزدیک جوش برسانید دربعضی از دستورات آشپزی تاکید به گرم کردن تا دما ی حدود 85 کرده اند.دراین دما برخی از موادمغذی شیر حفظ خواهندشد وبا حرارت بالاتر ازبین نخواهندرفت ،البته اندازه گیری این دما برای یک خانوم خانه دارکه این کاررا بطور کاملا حرفه ای انجام نمیدهد ،ممکن است کمی سخت باشد برای همین من تاکید میکنم شیر پاستوریزه روز را نیاز به رساندن کمل به دمای جوش نیست تا نزدیک دمای جوش هم شیرگرم شود کفایت میکند.شیرهای کیلویی که  ممکن است فرآیند پاستوریزه کردن برای آنها انجام نشده باشد را حتما حتما بجوشانید در عین اینکه ماستی که ازاین شیرها تهیه میشود ماست پرچرب وخوشمزه ای خواهد بود.

بعد از گرم کردن شیرها آنها را کنارگذاشته تابه یک دمای میانه ای برسند،دراین دما اگر انگشت خودرا وارد شیرکرده معمولا احساس سوزش نکرده ومیتوانید دمای گرمای میانه قابل تحملی ازشیر حس کنید.بعد یک پیاله ماست را به آرامی به ظرف شیر وارد کرده وبه ارامی هم بزنید.در ظرف شیر راگذاشته واگر در گرمای تابستان ماست تهیه میکنید تنها با پوشاندن ظرف با یک پتوی مسافرتی بمدت 2ال3 ساعت ماست تهیه میشود ولی درزمستان ظرف شیر احتیاج به دورپیچ شدن  با پتوی گرم تری برای انجام مرحله تخمیر ددارد.

زمان 2الی 3ساعت زمان تقریبی تهیه ماست است گاهی بابازکردن دورپیچ ظرف وتکان دادن آرام ظرف مشخص میشود هنوز محتویات ظرف بطور ابکی وشیرمانند بوده واحتیاج به گذشت زمان بیشتری با دورپیچ گرمتری است. ویا اگربابازکردن درب ظرف متوجه شوید یک لایه آب زرد دربالای ماست دیده میشود این  دلیل بربالابودن دمای مای زدن شیراست.اینها فوتهای کوزه گری هستند که با تکرار تهیه ماست متوجه خواهید شد.

 

 

 

 

اضافه کردن مای به شیر

شماچنانچه بخواهید ماست چکیده درست کنید میتوانید ماستهای تازه ویا بهتراست ماست های پرچرب را داخل یک کیسه پارچه  ای ریخته ویک شب تاصبح ازمحلی آویزان کنید تاآب ماست خارج شود،آب ماست را میتوانید با قراردادن ظرفی زیر کیسه پارچه ای جمع کنید.ماست های داخل کیسه را با خارج کردن از کیسه واضافه کردن نمک یا سبزی به ظرف درداری منتقل کنید وماست چکیده خوشمزه داشته باشید وآب ماستها را چنانچه حدود یک لیتر به بالا هستند میتوانید روی حرارت بجوشانید وبا اضافه کردن نمک ،قره قروت تهیه کنید.

 

تهیه ماست چکیده

بازدیدها: 0

مطالب مرتبط